Aandacht, vakmanschap en de beste materialen

Iets moois maken met volledige aandacht en vakmanschap, daar sta ik voor. Deze toewijding aan het vak, waar kwaliteit gaat boven kwantiteit, is de kernwaarde van waaruit ik werk. Dit betekent ook dat ik uitsluitend werk met de beste, duurzame en ecologisch verantwoorde materialen; het gevoel is goed, vanaf de basis tot het eindproduct. Daarbij blijf ik voortdurend ontwikkelen en perfectioneren. Dit doe ik door het volgen van cursussen en masterclasses van de besten in het vakgebied, o.a. van Peter Nitz een ware expert en 'master' in de wereld van luxe lederwaren en handstitching.

Ik ben Ilona Prins, ik werkte al zo'n dertig jaar als operatie-assistent toen ik besloot dat het tijd werd mijn droom te gaan volgen, Kurashi werd werkelijkheid. Tijdens mijn werk in het ziekenhuis studeerde ik aan de kunstacademie (Minerva en Rietveld) volgde ik diverse cursussen en masterclasses op het gebied van tassen maken en leer bewerken en rondde ik de opleiding tot Vakbekwaam Tassenmaker af.


'Handstitching' met naald en draad

Met naald en draad, dus zonder naaimachine, maak ik de Kurashi tassen en accessoires. Deze techniek levert een zeer stevig en duurzaam stiksel op met een kenmerkende mooie schuine steek. De eenvoud van het werken met naald en draad, het werken met mijn handen, geeft rust en voldoening. Het leer waarmee ik werk en de tassen die ik maak stralen eenzelfde eenvoud en rust uit.


Lokaal en kleinschalig atelier in historische binnenstad Kampen

Alle tassen en accessoires maak ik zelf in mijn eigen atelier in Kampen. Om overproductie tegen te gaan maak ik ook alleen dat wat besteld is. Hierdoor zijn er wachttijden, maar jij bent ervan verzekerd dat jouw tas of accessoire helemaal nieuw en speciaal voor jou gemaakt wordt.


Betekenis Kurashi

Kurashi heeft in twee talen een betekenis. In het Japans: 'rustig, kalm leven'. Het gevoel dat wordt opgeroepen door de sfeer in de natuur aan het einde van een zomerdag wanneer de schemering invalt en alles vertraagd. In het Papiaments betekent het 'moed'. Voor mij is Kurashi: 'moedig en kalm leven'. Met zowel Aruba als Japan voel ik een persoonlijke band. Op Aruba vond ik de liefde en in Japan vond ik de aandacht voor details en voor het maakproces, het respect voor oude ambachten en inspiratie voor minimalistisch designs.