Het verhaal achter Kurashi

Aandacht en vakmanschap

Iets moois maken met volledige aandacht en vakmanschap, daar sta ik voor. Deze toewijding aan het vak, waar kwaliteit gaat boven kwantiteit, is de kernwaarde van waaruit ik werk. Dit betekent ook dat ik uitsluitend werk met de beste, duurzame en ecologisch verantwoorde materialen; het gevoel is goed, vanaf de basis tot het eindproduct. 

Ik ben Ilona Prins, ik werkte al zo'n dertig jaar als operatie-assistent toen ik besloot dat het tijd werd mijn droom te gaan volgen, Kurashi werd werkelijkheid. Tijdens mijn werk in het ziekenhuis studeerde ik aan de kunstacademie (Minerva en Rietveld) volgde ik diverse cursussen en masterclasses op het gebied van tassen maken en leer bewerken en rondde ik de opleiding tot Vakbekwaam Tassenmaker af.


Kurashi heeft in twee talen een betekenis. In het Japans: 'rustig, kalm leven', het gevoel dat wordt opgeroepen door de sfeer in de natuur aan het einde van een zomerdag wanneer de schemering invalt en alles vertraagd. In het Papiaments betekent het 'moed'. Voor mij is Kurashi: 'moedig en kalm leven'. Met zowel Aruba als Japan voel ik een persoonlijke band. Op Aruba vond ik de liefde en in Japan vond ik de aandacht voor details en voor het maakproces, het respect voor oude ambachten en inspiratie voor minimalistisch designs.


'Slow-design': naald en draad

Met naald en draad, dus zonder naaimachine, maak ik de Kurashi tassen en accessoires, met recht 'slow-design'. Deze techniek levert een zeer stevig en duurzaam stiksel op en daarom heb je op iedere Kurashi een levenslange garantie op de constructie. De eenvoud van het werken met naald en draad, het werken met mijn handen in plaats van met een machine, geeft rust en voldoening. Het leer waarmee ik werk en de tassen die ik maak stralen eenzelfde eenvoud en rust uit.


Lokaal en kleinschalig atelier in Kampen

Alle tassen en accessoires maak ik zelf in mijn eigen atelier in Kampen. Om overproductie tegen te gaan maak ik ook alleen dat wat besteld is, daardoor zijn er wachttijden maar hierdoor ben jij ervan verzekerd dat jouw tas of accessoire door mij speciaal voor jou gemaakt wordt.